maanantai 16. heinäkuuta 2018

Koirankakan kerääminen

Olemme omistaneet koiran nyt viikon verran. Ingan myötä olen itsekin päässyt noukkimaan kakkakikkareita maasta eikä se nyt mielipuuhaani ole, mutta ennemmin kerään ne kikkareet kuin jätän sinne ja seuraavana päivänä oma lapsi tulee kotiin kakka liimautuneena kenkään. En myöskään halua, että joku toinen astuu koiramme jätökseen. Enkä halua sitäkään, että jonkun toisen koira astuu koiramme jätökseen ja omistaja saa sitten pestä koiransa tassuja kotonaan. Muutama ohikulkija on kommentoinut kakkojen keräilyä, puolesta ja vastaan.

Yllättävän moni kuitenkin jättää koiransa kakat tielle, jopa keskelle tietä. Kakka on ikävän näköinen tiellä eikä terveyssyistäkään niitä pitäisi sinne jättää. Kakkojen mukana nimittäin kulkeutuu myös matoja ja muita ällöttäviä yllätyksiä. Jos niitä läjiä on paljon, alkavathan ne haistakin. Ei kiva.

Kakan kerääminen on ainakin pienen koiran kanssa aika helppoa. En ole koskaan kerännyt ison koiran jätöksiä, mutta varmaan pitäisi sitten kulkea lenkillä aina jätesäkki ja talikko mukana. Tanskandoggi varmaan vääntää hieman isomman tortun kuin mäyräkoira, luulisin.

Mitäs ajatuksia muilla on lemmikkien kakkojen keräilystä? Jätätkö sinne vai keräätkö?

Terkuin

Merimiehen vaimo ja mäyräkoira

8 kommenttia:

 1. "Muutama ohikulkija on kommentoinut kakkojen keräilyä, puolesta ja vastaan."

  Vastaan? Onko joku sitä mieltä, että ei tarvitsisi kerätä? o_O

  Arvostan suuresti kaikkia koiranomistajia, jotka keräävät jätökset pois. Ne eivät todellakaan ole kiva yllätys kotiin sisälle kulkeutuessaan. Muistuu heti mieleen tapaus viime syksyltä, kun aloimme ihmetellä eteisessä tuntuvaa hajua. Nuoremman pojan kumpparin pohjasta löytyi selitys. Eikä tosiaankaan oltu missään metsässä tmv käyty rymyämässä vaan ihan kävelytietä kuljettu.

  Ystäväni, jolla on koiria, kertoi tuoreesta tapauksesta: hän oli ollut lastensa kanssa leikkipuistossa ja siellä oli toinen perhe antanut koiransa kakata keskelle puistoa, eikä niitä jätöksiä korjattu pois. (Ystäväni siirsi ne sivummalle, kun kävi selväksi, ettei toinen perhe niitä siirrä.)

  Jos hankkii koiran (tai muun lemmikin) niin kyllä siihen omistajuuteen kuuluu muutakin kuin ruoan, levon, liikunnan, koulutuksen ja terveydenhuollon tarjoaminen - nimittäin muiden ihmisten huomiointi.

  Sori, lähti paasaus vähän lapasesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitäkin, jotka vastustavat. ”Maatuva tuote” ”ei ennenkään kerätty” jne.

   Itse ostin heti meille kakkapussit ja todellakin keräämme jätökset. Eräs vanhempi rouva tuli naureskelemaan tässä eräs päivä, että tosiaanko keräämme pienen pennun kakat pois. Pentu tai ei, niin kakat löytävät tiensä pussiin.

   Alueellamme on paljon koiria ja kyllä niitä läjiä löytyy sieltä täältä. Sääli, olisi hyvä jos kaikki omistajat jaksaisivat sen pienen kumarruksen tehdä, että poimivat jätökset pois.

   Poista
 2. Meillä nyt kolmas koira ja aina ollaan kerätty. Kun niitä roskiksia vaan olisi enemmän, ettei tarvitsisi pussukkaa mukanaan kantaa. Kotipihan ympäristössä kerätään kakat melko hyvin. Ollaan rauhallisella alueella, jossa lähitalon omistajat tunnetaan. Vaikuttaa ehkä asiaan. Jos menee pidemmälle, tilanne on huonompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että niitä roskiksia saisi olla hieman enemmän. Hyvä tietenkin, että niitä edes ylipäätään on :)

   Poista
 3. Minäkin ihmettelin että onko joku vastaan kakan keräystä pois? :O
  Ja tosiaan eroa on kakan koolla... Meidän Olivia (3,6kg kleinspitz) tekee hieman eri kokoista sontsaa kun rotikkamixit Hehku (vajaa 50kg ja Kide 20kg) :D :D
  Iloisia kakankeräys lenkkejä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin monta keskustelua, missä moni omistaja sanoi, että ei todellakaan ala keräämään kakkoja pois. Ihmettelen minäkin, sillä kaikkien etuhan se olisi jos jätökset kerättäisiin pois.

   Poista
 4. Voi miten suloinen pieni Inga!

  Tämä onkin asia, joka varmasti herättää tunteita niin puolesta kuin vastaan. Joskus 90-luvulla aivan maaseudulla asuessa muistan, ettei kukaan keräillyt hiekkateiden varsilta kakkoja, mutta ehdottomasti nyt, jos olisin koiranomistaja, keräilisin kakat pois. Etenkin taajamissa, lähiöissä ja kaupungeissa kerääminen on aivan ehdotonta, tuntuisi tosi törkeältä jättää niitä puistoihin ym. missä ihmiset liikkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. En minäkään muista, että 90-luvulla olisi keräilty, mutta minä asuinkin pienessä kylässä. Nyt ehdottomasti kerään jätökset pois, kivempi kaikille :)

   Poista