torstai 24. toukokuuta 2018

Pääsykokeet 2018

Olen ollut jo muutamia vuosia kotona lasten kanssa. Jokainen päivä on mennyt pitkälti heidän ehdoillaan ja omat asiat ovat jääneet taka-alalle. Pieni into opiskelua kohtaan kasvoi reilu vuosi sitten ja hetken aikaa asia sai rauhassa muhia oman pään sisällä. Sopiva ala ja sopiva koulukin sattui löytymään ja niinpä minäkin pistin hakemuksen kevään yhteishaussa vetämään. Sähköpostiin kilahti välittömästi vahvistus hakemuksestani ja siinäpä sitten istuin ja mietin, että näinköhän vaan minustakin tulee opiskelija ensi syksynä.

Soteli esivalintakoe oli huhtikuussa. Niihin oli annettu ennakkoon noin 100 sivua materiaalia, joita opetella. Artikkeleita oli seitsemän, joista osa käsitteli velkaantumista, osa opiskelijaohjausta ja sitten yksi metabolista oireyhtymää ja yksi lasten liikuntaa. Näitä oli kuukauden verran aikaa opetella.
Esivalintakoe tehtiin kotona omalla koneella ja aikaa oli 90 minuuttia. Matematiikkaa, äidinkieltä, englantia ja ennakkomateriaaliin liittyviä kysymyksiä oli huima määrä ja aikaa ei todellakaan jäänyt yli. Ehdin juuri ja juuri tuossa ajassa tekemään kokeen ja palauttamaan sen. Sitten jäätiin pisteitä odottelemaan. Sähköpostilla tuli noin viikko myöhemmin omat pisteet ja sain 58,5 pistettä. Täydet pisteet taisivat olla 70, mutta koska vastauksia muuteltiin jälkikäteen, en ole varma mikä lopullinen enimmäispistemäärä oli. Olin kuitenkin ihan luottavainen omista pisteistä, että niillä kutsu varsinaisiin pääsykokeisiin tulee.

Viime viikolla sitten vihdoin sähköpostiin tulikin viesti, jossa oli kutsu pääsykokeisiin. Yksi vaihe siis suoritettu ja esivalinnasta pääsin jatkoon varsinaisiin pääsykokeisiin. Pääsykokeet ovat 4.6, joten pari viikkoa tässä olisi vielä niihin aikaa. Mitään ennakkomateriaalia ei ole, mutta matematiikkaa on syytä kerrata vielä. Siinäpä pulma! Kuka näillä ilmoilla jaksaa ähkiä ja pähkiä matematiikan parissa? Paljon mukavampaa on kaataa lasi viiniä, ottaa kirja käteen ja lukea auringon hellässä lämmössä. Itsekuria tarvitaan siis tässä asiassa. Monta päivää olen lykännyt ja lykännyt matikan harjoittelua, mutta nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni. Onneksi voi opiskella ulkosalla, joten ei tarvitse jäädä sisälle. Jää nähtäväksi nyt, että miten pääsykokeissa käy!


Aurinkoisin terveisin

Merimiehen vaimo

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä opiskeluihin <3 Onneksi voi opiskella ulkona kun on näin kauniit ilmat. Muista huolehtia nesteytyksestä ;)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä ja onnea pääsykokeisiin <3 mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista